Studio Irene is located at one of Andros' most beautiful beaches

ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΝΔΡΟΣ

διαμονη στην ανδρο - Studio Irine

Στην είσοδο της Χώρας στην Άνδρο, πάνω στον βράχο  υπάρχει το εκκλησάκι της Παναγιάς της θαλασσινής. Σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία Θαλασσινή προστατεύει αυτούς που ταξιδεύουν στην θάλασσα, μαζί με τον Άγιο Νικόλαο. Η Άνδρος είναι ένα κατ εξοχήν ναυτικό νησί, και το έχουν εσωτερική ανάγκη όλοι οι κάτοικοι να έχουν ένα επιπλέον ουράνιο στήριγμα: όταν οι άντρες, τα αδέρφια, οι πατεράδες ταξιδεύουν στα φουρτουνιασμένα πελάγη!Συνήθως η Παναγία φοράει κόκκινο χιτώνα εξωτερικά, που δηλώνει την ανθρώπινη φύση της και μπλε ή σκούρο πράσινο από μέσα, που μαρτυρεί την άμεση συσχέτισή της με την γέννηση του Θεανθρώπου.

διαμονη στην ανδρο - Studio Irine

Η Χώρα της Άνδρου βρίσκεται στο ανατολικό κομμάτι του νησιού και ξεχωρίζει για την ομορφιά, την αίγλη και μεγαλοπρέπεια της. Πλακόστρωτοι δρόμοι και γραφικά σοκάκια, νεοκλασικά σπίτια και αρχοντικά, όμορφα εκκλησάκια και μουσεία συνθέτουν την εικόνα της αρχόντισσας του Αιγαίου. Στο βράχο στην είσοδο του λιμανιού θα βρείτε να δεσπόζει ο φάρος Τουρλίτης.

Στην είσοδο του λιμανιού της Χώρας, πάνω σε βράχο, δεσπόζει ο φάρος Τουρλίτης, ενώ στο βορειοανατολικό άκρο της φημισμένης ναυτικής πολιτείας, πάνω σε μια νησίδα, διατηρούνται ελάχιστα λείψανα από το Κάτω (Μέσα) Κάστρο, που κατασκευάστηκε από τους Φράγκους στις αρχές του 13ου αιώνα. Ένα μονότοξο πέτρινο γεφύρι ενώνει τη νησίδα του Κάτω Κάστρου με τον οικισμό της Χώρας.Το κάστρο ενώνεται με το νησί με μια πέτρινη θολωτή καμάρα

διαμονη στην ανδρο - Studio Irine

Η ρεματιά της Πυθάρα βρίσκεται στο χωριό Αποίκια σε απόσταση δέκα λεπτών από τον δρόμο μέσω ενός ομαλού μονοπατιού γεμάτο βλάστηση. Η περιοχή ονομάζεται σύμφωνα και με την παράδοση “Νεραϊδότοπος”, κάτι που προϊδεάζει τους ταξιδιώτες για την ομορφιά που θα αντικρίσουν . Τα τρεχούμενα, κρυστάλλινα νερά της δημιουργούν έναν εκπληκτικό βιότοπο μέσα στο καταπράσινο τοπίο σχηματίζοντας καταρράκτες και λίμνες. Στα σημεία αυτά αφθονεί η υδρόβια ζωή. Οι πηγές των νερών είναι στο όρος Πέταλο, στην περιοχή Ευρουσιές, και οι εκβολές είναι στην παραλία Γιάλια. Θα μαγευτείτε από το καταπράσινο τοπίο, τα σπάνια είδη φυτών και αγριολούλουδων και τα πολλά και διαφορετικά είδη πουλιών.

διαμονη στην ανδρο - Studio Irine

Η Άνδρος αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με 176 χλμ. συνολικής ακτογραμμής. Οι επισκέπτες μπορούν επομένως να βρουν πολλές παραλίες και αμμουδιές ανάλογα με τα γούστα τους. Κάποιες από τις παραλίες διαθέτουν εύκολη πρόσβαση ενώ άλλες είναι προσβάσιμες μόνο από θάλασσα. Πολλές είναι οργανωμένες  με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar ενώ άλλες πιο ερημικές. Μερικές από τις δημοφιλέστερες, που βρίσκονται  κοντά στις εγκαταστάσεις μας, είναι οι παραλίες Άγιος Πέτρος, Μπατσί και Χρυσή Άμμος. Στις οργανωμένες παραλίες θα βρείτε θαλάσσια σπορ, σχολές καταδύσεων και πολλές άλλες δραστηριότητες.

διαμονη στην ανδρο - Studio Irine

Το παγκοσμίου φήμης Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο εγκαινιάστηκε το 1979 και έκτοτε έχει εμπλουτιστεί με σημαντικά έργα  από την προσωπική συλλογή του ζευγαριού. Κάθε χρόνο φιλοξενούνται στο μουσείο μοναδικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής. Το παρόν μπλέκεται με το παρελθόν δημιουργώντας έναν χώρο που αποτελεί πηγή έμπνευσης σε όσους τον επισκεφτούν.

διαμονη στην ανδρο - Studio Irine

Ο, ελληνιστικής καταγωγής, Πύργος του Άγιου Πέτρου στην Άνδρο είναι ένας από τους καλύτερα σωζόμενους των Κυκλάδων. Βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο με θέα στον κόλπο του Γαυρίου και έχει κυλινδρικό σχήμα. Όπως συμπεραίνουμε από την περιοχή της κατασκευής του και το σχήμα του, ο πύργος χτίστηκε για την επίβλεψη των θαλάσσιων οδών. Οι άνθρωποι ήθελαν να ελέγχουν την θάλασσα γύρω από το νησί της Άνδρου, ώστε να μπορούν οι ίδιοι και τα χωριά τους να προστατευτούν από την εισβολή του εχθρού ή μια επίθεση από τους πειρατές.

διαμονη στην ανδρο - Studio Irine

Στο νησί της Άνδρου μπορείτε να επισκεφτείτε σημαντικά μοναστήρια που χρονολογούνται από τη Βυζαντινή περίοδο μέχρι τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μερικά από αυτά έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα. Όλα τους παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι διατηρούν σημαντικά κειμήλια.
Χαρακτηριστικό είναι το μοναστήρι Παναχράντου που βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού Γερακώνες και είναι το πιο όμορφο βυζαντινό μοναστήρι της Άνδρου. Επισκεφτείτε επίσης το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής ανάμεσα στο Γαύριο και το Μπατσί και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Αποίκια.

Ανακαλύψτε μοναδικές δραστηριότητες στην Άνδρο

Το νησί της Άνδρου προσφέρει στους επισκέπτες του μια πληθώρα δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες. Πολλές από τις οργανωμένες παραλίες του νησιού διαθέτουν υποδομές για θαλάσσια σπορ και σχολές καταδύσεων. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται και η παραλία του Άγιου Πέτρου, σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις μας. Μπορείτε να ανακαλύψετε τις ομορφιές του νησιού επιλέγοντας κάποιο από τα πολλά μονοπάτια για πεζοπορία ή να συμμετέχετε σε κάποια από τις μονοήμερες εκδρομές που διοργανώνονται.

ΖΗΣΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Ανακαλύψτε το μαγευτικό νησί του Αιγαίου

Η Άνδρος είναι ένα όμορφο καταπράσινο νησί στο Αιγαίο πέλαγος. Τα κρυστάλλινα ρυάκια στα βουνά και οι πανέμορφες παραλίες με τα καταγάλανα νερά της θάλασσας την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τις διακοπές σας.  Με έκταση 380 τ.χλμ. αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο. Η απαράμιλλη ομορφιά της Άνδρου την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και του Αιγαίου. Όπως έχει πει και ο Εμπειρίκος είναι «η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου… η ωραιοτέρα όλων του κόσµου».”

Η Άνδρος απέχει μόλις δυο ώρες από την Αθήνα, και από τις εγκαταστάσεις μας μπορείτε πολύ εύκολα να μεταβείτε στις πανέμορφες παραλίες Άγιος Πέτρος, Μπατσί, Χρυσή Άμμος καθώς σε πολλές άλλες που υπάρχουν στο νησί. Η  θέση του αυτή το καθιστά ιδανική επιλογή καλοκαιρινών διακοπών αλλά και σύντομες αποδράσεις το Σαββατοκύριακο.

Λόγω της μικρής της απόστασης της από την Αττική και της πολυμορφίας της είναι ιδανική για όλους. Στην Άνδρο θα χαλαρώσετε αλλά και θα διασκεδάσετε. Θα δοκιμάσετε παραδοσιακά εδέσματα αλλά και σύγχρονη κουζίνα. Θα κολυμπήσετε στις πανέμορφες παραλίες της αλλά θα βρείτε και την πνευματική της πλευρά στα μοναστήρια και τις εκκλησιές της. Θα ζήσετε τις ανέσεις αλλά θα έρθετε σε επαφή με την απέραντη φύση και τα μονοπάτια της.

Η Άνδρος είναι µια µικρογραφία της Ελλάδας. Έχει αμέτρητες καταπληκτικές παραλίες, πολλές χαράδρες, ψηλά βουνά,  κοιλάδες φυτευµένες µε αµπέλια, µικρά ποτάµια, κυπαρίσσια, βελανιδιές, τρεχούµενα νερά, ελιές, ιαµατικές πηγές και οπωροφόρα δέντρα . Το νησί έχει πλούσιες γεωγραφικές αντιθέσεις και συνδυάζει το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο µε την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά.

Επιλέξτε για τη διαμονή σας στην Άνδρο το Studio Irene. Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία διακοπών στον Άγιο Πέτρο, δύο λεπτά με τα πόδια από την παραλία.